Sja'ar betekent poort in het Hebreeuws. Lezen opent immers de poort naar kennis en wijsheid. Die poort staat ook in het logo.

Stichting Sja’ar is al meer dan 40 jaar de uitgever van de boeken van het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom, de overkoepelende organisatie voor alle Liberaal Joodse Gemeentes in Nederland.
In eigen beheer worden zowel religieuze als educatieve boeken voor volwassenen en jongeren vertaald, bewerkt en uitgegeven. Soms wordt daarbij samengewerkt met andere organisaties, zoals Stichting Koleenoe, de Van den Blink de Hart Emanuel Stichting of het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Een enkele uitgaven is tot stand gekomen onder auspiciën van een LJG Gemeente. 

Naast uitgever is Sja’ar vooral een webwinkel waarop u alle uitgaven overzichtelijk terug kunt vinden.  Maar dat hebt u al ontdekt als u deze pagina bezoekt.

Sja'ar heeft geen winstoogmerk of betaalde personeelsleden. Alles gebeurt met vrijwilligers. 

 

LJG leden en JBK cursisten krijgen tien procent korting bij bestellingen boven tien euro. Zij moeten daartoe bij het afrekenen de vestigingsplaats van hun Gemeente invullen in het Kortingscode veld. 

 

Stichting Sja'ar heeft een ANBI status. Meer informatie vindt u onder Informatie / ANBI status.